Yaz Sıcağı, Su Derken… Seçim

https://www.google.com/adsense/new/u/0/pub-7350718767107764/sites/detail/url=fusunesen.com#:~:text=%3Cscript%20async%20src%3D%22https%3A//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js%3Fclient%3Dca%2Dpub%2D7350718767107764%22%0A%20%20%20%20%20crossorigin%3D%22anonymous%22%3E%3C/script%3E

O da ne, hızla geçti önümden… Sincap… Ne sevimliymiş meğer, ilk defa görüyorum. O kadar hızlı geçti ki, tam da göremedim. Dün de bir kirpi görmüştüm. Burada çok hayvan var ama hepsinin saati farklı. Sözgelimi sincap ve kirpi gece, diğer hayvanlar uyuduktan sonra ortaya çıkıyor. Güvenlik kaygısı olsa gerek… O kadar sevimliler ki, bir su içişleri var görülecek şey…

Derin turuncu kaseye su koyup, bahçeye bıraktım. Sincap biraz içti ama, kirpi için kabın derinliği uygun değildi. Bir yudum su için az daha kabın içine düşecekti. Mutfaktan daha yayvan bir kap getirdim. Bu sefer oldu.

Ertesi akşam yine bekledim. İkisi de bir gece önce olduğu gibi aynı saatte geldiler. Bu sefer, su konusunda karışıklık yaşanmadı. Sincap suyu içer içmez, kaçtı. Kirpi ise biraz oyalanıp,  etrafta gezmeyi tercih etti. Besbelli sincaba göre kendini biraz daha güvende hissetti. Dikenlerine güvendi. Zavallı sincap, savunma amaçlı kullanabileceği hiçbir şey yoktu.

Bir sonraki akşam yine aynı saatte bekledim. Eveet, yine geldiler. İyice alışmışlardı bu bahçeye. Gelgelelim ben gidecektim. Mevsim geçmiş, yazlık evi kapatma zamanı gelmişti. Biraz hüzünlendim. Miniklerimi burada su içmeye alıştırmıştım. Yarın ne olacaktı peki?

Birisine güven vermek, yardım etmek iyi gibi görünse de bazen… Bana güvenmeseler, kendileri için daha uzun süre kullanabilecekleri bir kaynak bulabilirlerdi belki. Canım sıkıldı. Yarın gelip, susuz mu kalacaklardı?

Ayrılırken yan komşuma rica ettim. Durumu anlattım. Gelecekleri saati de söyledim. Komşumun gözünde bir pırıltı yanıp söndü. ‘’Tabii ki veririm sularını, sen güle güle git. Gözün arkada kalmasın.” Biraz buruk yine de vicdanım rahat yola koyuldum.

Ertesi yaz diğer komşular anlattı. Komşum günahsız hayvanların tam gelecekleri saatte bahçeye maytap yerleştirip, eğlence düzenlemiş. Benim minikler basıp, havaya uçunca çoluk, çocuk çok eğlenmişler…

Atalarımız çok bilge insanlardı, dediklerine bakılırsa ‘’İnsan güvenmemeyi, güvendiklerinden öğrenirmiş’’ Dikkat etmek lazım neyin, kime emanet edildiğine… Son olarak, önümüzde seçim günleri kime neyi emanet etmeli, dikkat etmeli, en iyisi sahip çıkmalı…

9 Comments

  1. Tebrikler çok güzel olmuş. Son yazılan kalın paragraf olmasa daha iyi olurdu diye düşündüm. Anlam ve ritmi bozmadan yazdıklarımızı ne kadar azaltırsak o kadar altın orana yaklaşırız. İşte sanat ve edebiyat belki de bunun için birlikte çok kullanılıyor.
    Kirpi Mesafesi geldi aklıma. Biliyorsundur.

    Gönlüne sağlık. Sevgi ve dostlukla.

    • Sevgili Serkan Dinç, size “Arabaya İnek Düştü” yazımı öneririm. O eğlenceli bir yazıdır.
      Üstelik bu kurgu olmasına karşılık, o tamamen gerçek… O’nu da beğenmezseniz söz, sizin için en kısa sürede
      eğlenceli bir müzayede yazısı hazırlıyorum… Çok selam sevgiler

Bir Cevap Yazın