Çok da Şey Yapmamak Lazım

<meta name=”google-adsense-account” content=”ca-pub-7350718767107764″>

Bütün bu karışıklık ve içinden çıkılmaz durumlar için sevdiğim bir şarkı var diyor ki ‘’… Çok da şey yapmamak lazım …’’ İlk duyduğumda şaşırmıştım. Fakat pratikte fark ettim ki, pek çok olayla uyum sağlayan bir yargı bu,

’’ Çok da Şey Yapmamak Lazım ’’…

Zincirin halkaları gibi olaylar her zaman birbiri arkasına geliyor. Şaşıracak bir şey de yok aslında, bir önceki davranış bir sonraki olayı hazırlıyor. Böylece sürüp gidiyor.

Olaylara baktığımız gözlüğü değiştirirsek, düşünceler de değişiyor… Zincir gibi arka arkaya, olumlu düşünürsek olumlu, olumsuz düşünürsek olumsuz olaylar sıralanıyor.

Ama acaba gerçekte her şey bu kadar birbirini tamamlıyor mu? Yoksa her bir bağımsız düşünce, bir başka bağımsız olayla zihinde mi birleşip, tamamlanıyor? Yani gerçekte bağlantı var mı? Yoksa biz mi arada bağlantı olsun istiyoruz?

Aynı olayları yaşayan farklı insanlar, zihinlerinde kurdukları farklı bağlantılar nedeniyle farklı sonuçlara ulaşıyorlar. Aynı olaylar, farklı düşünceler farklı sonuçlar… Paralel evren misali olaylar aynı, sonuçlar bambaşka… Ne tuhaf… Sık rastlanır aslında aynı evde büyüyen farklı kardeşler, aynı öğretiyi alıp biri defalarca erkeklerle birlikte olmayı ya da ömür boyu bakire kalmayı seçen rahibeler vs…

Sanırım en doğru sonuca ulaşmanın sırrı, çok da şey yapmadan umutla hayata sarılıp, devam etmekte…

2 Comments

Bir Cevap Yazın